El gulvvarme fra Heat-com

Her på Medialys.dk finder du et bredt udvalg inden for el gulvvarme fra HEATCOM. Hvis du mangler råd eller vejledning angående gulvvarme syatemerner er du velkommen til at kontakte os på telefon eller E-mail.

Se de mange løsninger der kan laves med el gulvvarme.

På denne side kan du finde vores store udvalg indenfor gulvvarme, el gulvmåtter og meget mere. Heat-com el gulvvarme er et effektivt varmesystem, der næsten ingenting fylder og samtidig er det rigtigt nemt at installere. I stedet for radiatorer kan HEATCOM gulvvarmesystemer være en mere optimal løsning, da det fordeler varmen bedre i boligen. El gulvvarme anvendes bl.a. til montering på steder hvor gulvets byggehøjde skal være meget lav.

Sikre dine rør mod frostsprængninger

Med HEATCOM Frostsikringskabler er det ingen sag at frostsikre alle vandrør. Frostsikring findes i mange forskellige længder, og leveres klar til brug med stikprop. Den integrerede termostat skal monteres, så den sidder ind mod vandrøret. Termostaten tænder for varmen, når temperaturen kommer under +3 grader - og slukker igen, når temperaturen er oppe på +13 grader. Dette foregår hurtigt og enkelt, og er en strømbesparende måde at lave frostsikring på, samt et meget prisbilligt alternativ. Det eneste som der skal bruges udover frostvakt er en rørskål til at isolere omkring varmen og røret dette er yderligere med til at spare på dit strøm forbrug.

Så nemt er det at installere el gulvvarme måtter selv

Placer termostaten i ca. 110 cm. højde. Ved installation i vådrum er det måske en god ide at montere termostaten på væggen uden for rummet. Placer gulvføleren midt mellem to varmekabler. Røret skal have en længde på ca. 50 cm fra væggen, kom evt. tape på enden af røret så der ikke kommer spartel / flydende spartelmasse i røret.

Lav en tegning af rummet først, det gør arbejdet meget nemmere.

Læg el gulvvarme måtten efter din målskitse. Start, altid der hvor du har placeret termostaten, og undersøg, om det tilgangskabel kan nå op til termostaten. Når du har rullet el gulvvarme måtten hen til modsatte væg, skal du klippe forsigtigt i den, vend derefter måtten og rul tilbage igen osv.

Klip aldrig i kablet, KUN plast måtten

Tryk el gulvvarme måtten ned mod det primede gulv for at holde den på plads ( fastgør evt. el gulvvarme måtten med en liste som senere kan fjernes, så har man styr på måtten fra start. Det anbefales, at el gulvvarme måtten limes fast med fliselim eller flyde spartelmasse. Det vil også beskytte el gulvvarme måtten, mens du lægger den dækkende spartelmasse. Det anbefales at lægge minimum 4-6 mm spartelmasse over el gulvvarme måtterne - for at opnå den optimal varmefordeling. Til sidst lægges fliser eller klinker ( brug aldrig vinkelsliber langs kanten ved væg/gulv). Det er vigtigt at give spartelmassen tid til at hærde ordentligt. Vent derfor minimum 28 dage, inden du tænder for el gulvvarmen ( i værste fald kan fliserne / klikkerne revne eller løsne sig).

Så nemt er det at installere el gulvvarme kabler selv

Find ud af, hvor mange watt du har brug for. Trægulv ca. 80-100Watt, godt isoleret betongulv 110-150watt, og beton gulv med dårlig isolering fra 150-200watt. Antallet af watt er bestemt af afstanden mellem kablerne. Du skal regne med at bruge lidt mere kabel for at få ekstra varme i bestemte områder.Husk at for eksempel i et badeværelse skal gulvarealet til toilet, afløb og rør m.m. trækkes fra.Placer termostaten i ca. 110 cm højde. Ved installation i vådrum kan termostaten monteres på en væg uden for rummet. Placer gulvføleren midt mellem to el gulvvarme kabler. Røret skal have en længde på ca. 50 cm fra væggen. Monter tapen på gulvet med en afstand på ca. 20-30 cm. Fastgør el gulvvarme kablet med den beregnede CC-afstand (se skema på pakken eller vejledningen). Der anbefales at bruge minimum 6 mm spartelmasse over el gulvvarme kablerne - for at få den optimale varmefordeling. Til sidst lægges fliser eller klinker. Det er vigtigt at give spartelmassen tid til at hærde ordentligt. Vent derfor minimum 28 dage, inden du tænder for el gulvvarmen.

Så nemt er det at installere parket varme selv

Opmål gulvet og sørg for at vælge det antal folier, der passer til gulvets størrelse. Placer termostaten i ca. 110 cm højde. Ved mere end 2 folier placeres en samledåse (samledåse købes separat). Læg gulvføleren i flexrøret og placer den derefter i gulvet midt i mellem 2 varmefolier. Flexrøret skal have en længde på ca. 50 cm fra væggen. Læg reflektorplader ud, så folien kan hvile på en jævn overflade og skær en rille for gulvføler. Folien kan eventuelt tapes fast til reflektorpladerne. Tape købes separat.

Skal man skrue ned for el gulvvarme om natten

Man kan spare lidt på varmeregningen, hvis man skruer ned for varmen om natten. men hvis man har el gulvvarme bør man ikke ikke indstille sit varmesystem så temperaturen svinger i løbet af døgnet. Har man el gulvvarme i større dele af huset, giver det slet ingen mening at sænke temperaturen om natten, siger energirådgiver hos DONG energy, Tine Hommelgaard til Bolius.dk.
For selv om man sparer en smule energi i nogle timer ved at skrue ned for blusset, bruger man så meget desto mere på at varme bygningsdelene op igen, uddyber hun.Således kan natsænkning med el gulvvarme i værste fald koste ekstra på varmeregningen. I bedste fald fald spare man intet, men sætter heller ikke noget til. Til gengæld får man næsten med sikkerhed ringere komfort, end hvis temeraturen står på en konstat niveau døgent igennem. Der er meget træghed i et el gulvvarme- system og i de bygningselementer, der skal varmes op. Derfor er det praktisk taget umuligt at indstille automatikken, så der er varme i boligen, når man skal bruge den, konkluderer Tina Hommelgaard.

Sidst opdateret d. 14 Juni. 2011Medialys.dk • Ålevej 32 • 9681 Ranum • Danmark

Send en mail ved spørgsmål, dem svarer vi på så hurtig vi kan.

CVR: 33244681
E mail.  salg@medialys.dk

Alle priser er incl. moms på Medialys.dk

Sidst opdateret 24-3- 2015

Fragtpriser.

0 -500,- = 60,-

500 - 1500,- = 30,-

over 1500 gratis fragt

Når du handler på e-mærkede netbutikker har du altid adgang til e-mærkets forbruger hotline.Se de nye møbelspot med LED

Se de nye LED GU10 pære fra Nordtronic

Se også vores Netbutik med el gulvvarme www.Dansk-elgulvvarme.dk