Læs mere om 12 volt halogenspot

12 volt halogenspot

Halogenspot 12 volt MR11

Halogenspot MR11 er den lille spot som bruger en 35mm halogenpære, (GU4) den er mere diskret når den er monteret i loftet, men den har stadig et fantastisk lys udbytte selv om den er lille, alle vores MR11 halogenspot er med bagdåse og findes med F godkendelse, må bygges op, hvor der ikke er isolering omkring, se evt. skitse tegning under hvor spot, og den med F/Hat godkendelse, som gør, de må monteres direkte op i isoleringen.

Husk transformer.

Halogenspot 12 volt MR16

Halogenspot MR16 er den man kender, bruger 50mm halogenpære, (GU5,3). Denne halogenspot findes også med F godkendelse som må bygges op i udhæng og lofter uden isolering omkring spotten, se evt. skitse tegning under hver spot, Vi har også en som er F/hat godkendt som må bygges direkte op i isoleringen.

Husk transformer .

Stjernespot 12 Volt

Stjernespot er lille og kan bruges alle steder, ofte brugt i badeværelset eller ved trappegange op til førstesal, men man kan jo også lave sit eget design med denne halogenspot, alle stjernespot bruger en G4 stiftpære.

Husk transformer.

Møbelspot 12 volt

En møbelspot bruges ofte under skabe både som indbygningsspot eller med påbygningsring direkte på skabets underside, man kan også bruge den hvor højden fra loftet til dampspærre eller andet bygge materiale er meget lavt, Denne spot bruger en G4 stiftpære.

Husk transformer.

Indbygningsspot til væg 12 volt

Indbygningspot til væg, bruges ofte ved trapper, kan også bruges i sokler, Denne halogenspot er til G4 stiftpære. Husk transformer.

Halogenspot giver frihed.

De mange tilgængelige typer halogenspot giver frihed til at skabe individuelle halogen belysnings-løsninger, som ikke bare dækker funktionel brug af rummet men også drager omsorg for menneskets behov for visuel komfort og behagelig atmosfære.

Halogenspot kan give bredstrålende, blød, skyggefri halogen belysning eller skarpt definerede, smalle lysstråler til spotbelysning, og med dette generere kreativ og personlig effekt-belysning.

Samlignet med glødelamper har halogenspot en højere farvetemperatur ( standart er omkring 3100K), som giver et frisk og funklende udseende.

Halogenbelysning dækker over downlight halogenspot, som du finder her på siden.

Downlight halogen spot til 12 volt GU5,3 fatning, vælger man denne halogenspot kan man læse og se hulmål og indbygnings-dybten ved hat klikke på billedet eller varernummeret, til denne serie kan der også fås Led diode pærer, som giver et godt lys, alle farverne er i en pæn farve ( varm hvid ) det skal dog siges at til dato kan
LED diode pæreikke dæmpes.


Stjernespot til hygge, stjernespot giver også hygge med fiberlys.

Den lille stjernespot kan give hygge alle steder, men stjernespotten kan også bruges som alm. Belsyningskilde i gangen eller på værelset, de er nemme at sætte op, og kan monteres med nye LED stiftpære, så forbruget er under 1 watt, eller de alm. Halogen stiftpære på 5 – 10 eller 20 watt, bemærk dog at ikke alle stjernespot kan monteres med en 20 watt halogen stiftpære.

Til alle stjernespot skal man huske transformer – udregning: antal stjernespot x stiftpærens størrelse = watt

Find en transformer som er i dette område.

Hvis man laver en stjernshimmel med fiberlys, så kan man også bruge stjernespot, det kan laves på flere forskellige måde f.eks. med 2 tændinger, så stjernehimmelen tændes for sig og stjernespottene tændes for sig.

Man kan også koble en lysdæmper til stjernespot, her er det vigtigt at vide hvilken lysdæmper man har, der findes 3 modeller, en CR model til elektronisk transformer, en LR model til mekanisk transformer og en uni lysdæmper til alle typer transformer.

Spørgsmål vedr. stjernspot, udregning af størrelsen af transformer, så ring ind vi er klar ved telefonerne eller på mailen.
Find i menuen transformer, hvilken type der skal bruges ( x antal halogenspot med pærens størrelse og der er = med transformeren størrelse )

Bemærk, at du er klar over indbygningsmålene på dine indbygnings spots, når du vil montere din halogenbelysning.

Levetiden på GU5,3 halogenpære er ca. 2500 - 5000 timer alt efter model.

Det er vigtigt, at du kender til montering af sådanne lyskilder. Det bedste er at kontakte vores salgs service på telefon og få en snak med dem om, hvad du behøver at vide, inden du monterer halogen belysning. Enkelte halogenspots må monteres direkte i isoleringen, men de skal være F/Hat mærket. Derudover skal du benytte silikonekabel som downlight ledning, da det kan tåle de høje temperaturer.

Forklaring af F-mærket
F-mærket - med eller uden "hat" - betyder, at armaturet ( Halogenspot ) kan monteres på almindeligt brændbart underlag (træ eller træbaserede materialer på mere end 2mm).

  • Et F-mærket indbygningsarmatur ( Halogenspot ) skal indbygges med en afstand til bygningsdele og isolering efter fabrikantens anvisning.

 

  • Et F-"hat" mærket indbygningsarmatur ( Halogenspot ) må indbygges uden afstand til bygningsdele og isolering.

 

  • Indbygningsarmaturer ( Halogenspot )uden F-mærke eller med overkrydset F-mærke må ikke monteres på almindeligt brændbart underlag, og må heller ikke dækkes af isolering. De kan installeres i en dåse med en afstand til siderne på mellem 50 og 75 mm, eller mindre hvis armaturfabrikanten anbefaler det. Fra indbygningsarmaturets ( Halogenspot ) væsentligste overside til toppen/bunden af dåsen skal der være mindst 25 mm, eller mindre hvis armaturfabrikanten anbefaler det.

 

OBS! F-mærket er bortfaldet med den nye udgave af produktstandarden for belysningsarmaturer ( Halogenspot ) EN 60598-1, som træder i kraft med en overgangsperiode frem til april 2012. I stedet skal belysningsarmaturer ( Halogenspot ), der ikke kan indbygges i almindelige brændbare materialer forsynes med et af følgende symboler.

Manglende F-mærke kan altså enten betyde, at

· armaturet ( Halogenspot ) ikke må monteres i eller på et underlag af almindeligt brændbart materiale efter de ”gamle” regler, eller at

· armaturet ( Halogenspot ) kan monteres i eller på et underlag af almindeligt brændbart materiale efter de nye regler

 

 

Et armatur ( Halogenspot ), der ikke kan indbygges i isolering, skal efter den nye standard mærkes med følgende symbol:

 

Manglende F-”hat”mærke kan altså enten betyde, at

· armaturet ( Halogenspot ) ikke må monteres indbygget i isolering efter de ”gamle” regler, eller at

· armaturet  ( Halogenspot ) kan monteres indbygget i isolering efter de nye regler

Det er derfor vigtigt, at fabrikanten oplyser krav til montering af ikke-mærkede armaturer.Vi glæder os til at besvare dine spørgsmål. Venlig hilsen, Medialys.dk

 


 

 

 

 

Et stort udvalg af halogen belysning i 12 volt. Her finder man indbygningsspot, stjernespot og møbelspot i mange farver.

Alle almindelige halogenspot til indbygning i lofter er F-mærket, det vil sige de skal indbygges i en safebox, eller man skal fjerne isoleringen rundt om spotten som leverandøren foreskriver.

Se vores safeboxe her.

Når man laver halogen belysning i 12 volt, så vil man ikke anbefale at man sløjfer mellem halogenspottene, strømmen i downlight kablet vil blive meget stort, og man vil også kunne opleve at lysstyrken i de spots som er sidst på linjen ikke lyser så meget som de første.

Se downlight kabel eller halogen kabel her.

Til halogen belysning i 12 volt skal man også bruge en transformer, her er hvordan man finder ud af hvilken transformer man skal bruge!! antal halogenspot x størrelsen på halogenpæren, hvis man bruger en elektronisk transformer så forlænger man levetiden, hvis transformeren kun yder 80% af dens max ydelse.

Find den rigtige transformer her.

I en MR16 halogenspot bruger man GU5,3 halogenpære. I en MR11 halogenspot bruger man en GU4 halogenpære, og i stjernespot og møbelspot bruger man halogen stiftpære G4.

Find de rigtige halogenpærer her.
 

 
Medialys.dk • Ålevej 32 • 9681 Ranum • Danmark

Send en mail ved spørgsmål, dem svarer vi på så hurtig vi kan.

CVR: 33244681
E mail.  salg@medialys.dk

Alle priser er incl. moms på Medialys.dk

Sidst opdateret 24-3- 2015

Fragtpriser.

0 -500,- = 60,-

500 - 1500,- = 30,-

over 1500 gratis fragt

Når du handler på e-mærkede netbutikker har du altid adgang til e-mærkets forbruger hotline.Se de nye møbelspot med LED

Se de nye LED GU10 pære fra Nordtronic

Se også vores Netbutik med el gulvvarme www.Dansk-elgulvvarme.dk