Læs mere om halogenbelysning

   
 

                               Halogen belysning & halogenpærer.

 

Vi kan naturligvis levere næsten alt i halogenbelysning samt tilbehør til gode priser.

Her finder du masser af flotte.

Lavvolt halogen lamper, transformer, skinner spot, LED dioder osv.

Halogenpærer.

Levetid på en halogenlyskilde afhænger bl.a. af forsyningsspændingen og lampens placering. Normalt kan der forventes en levetid på op til 4000 timer, når der benyttes 11,8 V forsyning.
Vær opmærksom på, at lysudbyttet halveres hver gang spændingen falder 10 %, halogen lamper er blevet en meget populær belysning.
Søger man at mindske sit elforbrug er halogen lamper lige sagen. Halogen lamper og spots er blandt de mest brugte lampeformer i både køkkener og badeværelser.
I selskabslokaler er et halogen belysning formet som en stjernehimmel meget hyggelig.

Hvis man en gang har prøvet at skifte en pære i en halogen lampe ved man hvor nemt det er at vedligeholde sit halogen belysning. Halogen lamper og andre former for belysning kan erhverves gennem Medialys.dk. Har man brug for tilbehør til ens halogen lamper er Medialys.dk stedet hvor man kan finde dem.

I menuen til venstre finder du alt indenfor halogen belysning.

Badeværelse belysning

Badeværelse belysning er meget vigtig at have. Med den forkerte badeværelse belysning har hele dit badeværelse en helt anden stemning, end den ville have med den rette badeværelse belysning. Derfor er det vigtigt at vælge de rigtige materialer og du vil hurtigt opdage forskellen på den rette badeværelse belysning og den forkerte.

Belysning

Belysning af enhver art. Hos Medialys.dk finder man alt indenfor belysning, både lamper og tilbehør. Søger man belysning til haven eller belysning til f.eks. kontoret er Medialys.dk et god sted at søge. Belysning med halogenpærer er blevet vældig populært og vi har et meget stort og varieret udvalg af netop denne form for belysning.

Udendørs belysning

Udendørs belysning giver dig mange nye muligheder på de udendørsarealer. Når du er på jagt efter ny udendørs belysning, kan du med fordel starte her på siden, her finder du nemlig et stort udvalg af mange forskellige kvalitetsprodukter.

Belysning

Belysning er en vigtig del at tage hensyn til i enhver form for indretning. Uden den rette belysning kan rummet komme til at virke mindre, mere dunkelt eller simpelthen irriterende for øjet. Derfor er belysning noget man skal overveje grundigt hvis man f.eks. vil til at bygge om. Belysning af rummet skal være med i planen.

Halogen belysning

Halogen belysning finder man i mange varianter hos Medialys.dk. Ønsker man f.eks. at lave en stjernehimmel af halogen belysning er Medialys.dk stedet at lede. Her kan man få alle elementer indenfor halogen belysning.

Der findes to slags halogenpærer

• Lavvolt halogenpærer (12V), der kræver en transformer og er forsynet med en stiftsokkel.

• Højvolt halogenpærer til normal spænding (230V) der ikke kræver transformer. Fås enten med stiftsokkel eller almindelig pærefatning.

Effektivitet

Når man vælger halogenbelysning vil det ofte resultere i at én almindelig glødepære eller

A-pære bliver erstattet af flere halogenpærer

Standbyforbrug

Lavvolt halogenlamper har et standbyforbrug på transformeren, også når lyset er slukket!

Så vælg halogenlamper, hvor afbryderen er placeret før transformeren eller sluk på stikkontakten.

Varmeudvikling

Glødetråden i halogenpæren er belastet mere end i en tilsvarende glødepære. Det betyder, at temperaturen bliver højere og kolben bliver varmere – op til 800oc. Derfor er der i ’Stærkstrømsbekendtgørelsen’ en række krav til halogenpærers placering i forhold til brændbare materialer. På grund af varmeudviklingen bør man altid halogenpærerne uden for børns rækkevidde.

Hvad må du selv gøre?

Der findes regler for hvad du selv må gøre i forbindelse med belysning. Du må gerne:

• Udskifte og montere en fatning.

• Opsætte og nedtage lamper.

• Udskifte og montere en lampestikprop.

• Opsætte lavvolt halogenspot, hvis det betragtes som en færdig lampe. Dvs. enhederne skal leveres som et færdigt samlesæt med transformer, lamper, ledninger og monteringsvejledning,

Hvor det fremgår tydeligt hvordan det skal samles og installeres. Dette gælder også lavvolt halogenspot beregnet til indbygning.

Det kræver særlig faglig viden at dimensionere en lavvolt installation og forkert dimensionering kan give risiko for brand. Derfor må man ikke selv installere lavvolt halogensæt, hvor delene er købt enkeltvis.

Vær opmærksom på:

• Der må ikke ændres på halogensættet, f.eks. forlænge de medfølgende ledninger eller anvende andre dele.

• At transformeren skal være tilgængelig, f.eks. gennem en løs loftsplade.

• At transformerne eller spottene ikke må dækkes af isoleringsmateriale, med mindre andet er anført i monteringsvejledningen.

• At ledninger fra en transformer til lavvolt halogenspottene ikke må føres gennem loftet eller væggene.

Halogenbelysning

Halogenpærer udvikler meget varme. Mængden af varme er et tegn på energispild. Halogenpærer bruger derfor en del energi til andet end at lave lys. Den kraftige varmeudvikling betyder også, at man skal være varsom, hvis man monterer f.eks. halogenspots i lofter og i udhæng. Hvis du vil være sikker på, at der ikke opstår fare for brand, skal du bruge en særlig ”safebox” til indbygning.

Halogenlys har dog også nogle kvaliteter. Det er ”godt lys” og sammen med glødepærer er halogenpærer stadig de lyskilder, der kommer tættest på dagslys. De nyeste sparepærer er dog meget tæt på at være lige så gode.

Vær opmærksom på, at mange lamper er ”født” med en 50 W halogenpære og en transformator. Det er ikke sikkert, at du behøver en 50 W pære. Ofte er 20 eller 40 W mere end rigeligt. Transformatoren bruger strøm – selvom der ikke er lys i pæren. Du skal derfor slukke på kontakten på væggen, før der er slukket for strømforbruget til lampen.

En uplight-lampe med halogenpærer kan bruge en hel del strøm. På fuld styrke (uden dæmpning) kan den bruge op til 500 W.

Hvis du bruger halogenpærer i lamper, der er tændt i mange timer hver dag, kan det betale sig at investere i de nye metalhalogener. De bruger kun halvt så meget strøm som almindelige halogenpærer – og så holder de længere. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle fatninger, der kan sættes et metalhalogen i. Tag derfor den ”brugte” pære med, og spørg i forretningen, om du kan bruge et metalhalogen i stedet.

Forklaring af F-mærket
F-mærket - med eller uden "hat" - betyder, at armaturet ( Halogenspot ) kan monteres på almindeligt brændbart underlag (træ eller træbaserede materialer på mere end 2mm).

  • Et F-mærket indbygningsarmatur ( Halogenspot ) skal indbygges med en afstand til bygningsdele og isolering efter fabrikantens anvisning.

 

  • Et F-"hat" mærket indbygningsarmatur ( Halogenspot ) må indbygges uden afstand til bygningsdele og isolering.

 

  • Indbygningsarmaturer ( Halogenspot )uden F-mærke eller med overkrydset F-mærke må ikke monteres på almindeligt brændbart underlag, og må heller ikke dækkes af isolering. De kan installeres i en dåse med en afstand til siderne på mellem 50 og 75 mm, eller mindre hvis armaturfabrikanten anbefaler det. Fra indbygningsarmaturets ( Halogenspot ) væsentligste overside til toppen/bunden af dåsen skal der være mindst 25 mm, eller mindre hvis armaturfabrikanten anbefaler det.

 

OBS! F-mærket er bortfaldet med den nye udgave af produktstandarden for belysningsarmaturer ( Halogenspot ) EN 60598-1, som træder i kraft med en overgangsperiode frem til april 2012. I stedet skal belysningsarmaturer ( Halogenspot ), der ikke kan indbygges i almindelige brændbare materialer forsynes med et af følgende symboler.

Manglende F-mærke kan altså enten betyde, at

· armaturet ( Halogenspot ) ikke må monteres i eller på et underlag af almindeligt brændbart materiale efter de ”gamle” regler, eller at

· armaturet ( Halogenspot ) kan monteres i eller på et underlag af almindeligt brændbart materiale efter de nye regler

 

 

Et armatur ( Halogenspot ), der ikke kan indbygges i isolering, skal efter den nye standard mærkes med følgende symbol:

 

Manglende F-”hat”mærke kan altså enten betyde, at

· armaturet ( Halogenspot ) ikke må monteres indbygget i isolering efter de ”gamle” regler, eller at

· armaturet  ( Halogenspot ) kan monteres indbygget i isolering efter de nye regler

Det er derfor vigtigt, at fabrikanten oplyser krav til montering af ikke-mærkede armaturer.

 

Et stort udvalg af halogen belysning i 12 volt. Her finder man indbygningsspot, stjernespot og møbelspot i mange farver.

Alle almindelige halogenspot til indbygning i lofter er F-mærket, det vil sige de skal indbygges i en safebox, eller man skal fjerne isoleringen rundt om spotten som leverandøren foreskriver.

Se vores safeboxe her.

Når man laver halogen belysning i 12 volt, så vil man ikke anbefale at man sløjfer mellem halogenspottene, strømmen i downlight kablet vil blive meget stort, og man vil også kunne opleve at lysstyrken i de spots som er sidst på linjen ikke lyser så meget som de første.

Se downlight kabel eller halogen kabel her.

Til halogen belysning i 12 volt skal man også bruge en transformer, her er hvordan man finder ud af hvilken transformer man skal bruge!! antal halogenspot x størrelsen på halogenpæren, hvis man bruger en elektronisk transformer så forlænger man levetiden, hvis transformeren kun yder 80% af dens max ydelse.

Find den rigtige transformer her.

I en MR16 halogenspot bruger man GU5,3 halogenpære. I en MR11 halogenspot bruger man en GU4 halogenpære, og i stjernespot og møbelspot bruger man halogen stiftpære G4.

Find de rigtige halogenpærer her.

 

Medialys.dk • Ålevej 32 • 9681 Ranum • Danmark

Send en mail ved spørgsmål, dem svarer vi på så hurtig vi kan.

CVR: 33244681
E mail.  salg@medialys.dk

Alle priser er incl. moms på Medialys.dk

Sidst opdateret 24-3- 2015

Fragtpriser.

0 -500,- = 60,-

500 - 1500,- = 30,-

over 1500 gratis fragt

Når du handler på e-mærkede netbutikker har du altid adgang til e-mærkets forbruger hotline.Se de nye møbelspot med LED

Se de nye LED GU10 pære fra Nordtronic

Se også vores Netbutik med el gulvvarme www.Dansk-elgulvvarme.dk